210 millió az orosházi kórháznak

Az év végén összesen 27 milliárd forintot kaptak az egészségügyi intézmények. Ebből a pénzből jutott Orosházára is.

Január végéig hatvan új mentőautó érkezik az országos mentőszolgálathoz, a szokásos év végi “kasszasöprésből” pedig 27 milliárd forintot kapnak kórházak, egészségügyi szolgáltatók. Ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár jelentette be pénteken Budapesten.

– Az állami átvétel után is folyamatosan figyelemmel kísérjük az orosházi kórház helyzetét. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója, dr. Török Krisztina úgy tájékoztatott, hogy a vis maior keretből tudtak rendezni országos szinten tartozásokat elsősorban közműszolgáltatók és nagy gyógyszerszállítók felé. A parlament költségvetési bizottságában is téma volt a kórházak nehéz helyzete, és az illetékes minisztériumban is vizsgálták, hogy milyen források lehetnek az egészségügyben, innen jött ez a 27 milliárd forint. Ebből a nagy klinikák mellett számos vidéki kórház is kapott, köztük az orosházi is – fogalamzott dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő.

Az orosházi kórháznak 210 millió forint jutott a kasszamaradványból
– Figyelembe vettük a beszállítók felé a tartozás összegét, idejét és a működéshez elengedhetetlenül szükséges szolgáltatásokat egyaránt, ez alapján állítottunk fel egy fontossági sorrendet a kasszamaradvány felhasználásáról. Megállapodást tudtunk kötni tartozásunk rendezésére vonatkozóan a gázszolgáltatóval, gyógyszercéggel, illetve diagnosztikai céggel is – tájékoztatott dr. Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux