Pályázat – TOP-2.1.2-16-BS1-2017-00008 “Zöld város kialakítása Orosháza Belváros városrészen”

szechenyilogo_erfa

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Zöld város kialakítása Orosháza Belváros városrészen

Szerződött támogatás összege: 244.538.043,- Ft

Egyéb nem uniós forrással kiegészített összköltség: 364.627.810,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja Orosháza meglévő lehetőségeinek kihasználása, a meglévő helyi értékekre és civil aktivitásra való építés, amely által a város erőforrásaival hatékonyan gazdálkodik, a helyi energiákra építve hoz létre élhető és fenntartható környezetet.
Az elmúlt időszakban megvalósult városközponti fejlesztés megteremtette a város emblematikus főterét, melynek kisugárzó hatása érzékelhetően növelte az egész városrész imázsát. Ennek továbbfejlesztése érdekében valósult meg a jelen projekt.

 

Megvalósított fejlesztések:

  • A katolikus templom melletti park újraburkolása öko térkővel, növényesítése, öntözőrendszer telepítése, a templomkert összenyitása a Széchenyi tér parkjával és egy zenepavilon kialakítása.
  • A katolikus templom díszkivilágítása, az evangélikus templom mellett LED-es térvilágítás kialakítása, a Táncsics Gimnázium homlokzatának díszkivilágítása LED fényvető reflektorokkal
  • Az evangélikus templom környezetének felújítása, rendbetétele.
  • A Mikszáth Kálmán utcán a Táncsics Gimnázium előtti terület rekreációs térré alakítása, a szoborcsoport megközelíthetőségének kialakítása, 2 db “zenearéna” felállítása. A Táncsics Gimnázium mellett a Dózsa György utcán a járda díszburkolatának folytatása a Zombai utcáig.
  • A katolikus templom előtti parkban és Gyopárosfürdőn a fürdő bejáratához közel 2 db kerékpárkölcsönző automata pont kialakítása 16-16 db kerékpárral.
  • Az Evangélikus Templom mellett található meglévő parkolók mellett plusz egy parkolóhelyet kialakítása öko térkővel. A Dózsa György utcán a Táncsics Gimnázium oldalában 16 db új, merőleges állású parkolóhely kialakítása, a meglévő parkoló felújítása.

 

Soft tevékenységek:

A település identitását fejlesztő workshopok, partnertalálkozók. Rekreációs sporttevékenységek (pl.: kerékpározás) népszerűsítése, promótálása a helyi rendezvények ideje alatt. Az önkormányzat által vezérelt, környezettudatosságot erősítő szemléletformáló, felvilágosító program szervezése.

A projekt befejezési dátuma: 2023.05.31.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-16-BS1-2017-00008

 

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux