FELHÍVÁS – Nyári szünidei gyermekétkeztetés

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek 5 hónaptól -18 éves gyermekek részére, ideértve azokat a gyermekeket is, akik nem rendelkeznek intézményi, bölcsődei, óvodai, vagy iskolai tanulói jogviszonnyal a nyári szünidőben 2019. június 17. és szeptember 01. közötti időszakban munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 54 ebédet az önkormányzat ingyenesen biztosítja.

Bölcsődei intézményi jogviszonnyal rendelkező gyermek esetében szünidei gyermekétkeztetés biztosítására az intézmény folyamatos nyitva tartása miatt nem kerül sor. Óvodai intézményi jogviszonnyal rendelkező gyermek esetén csak az óvoda zárva tartásának időtartamára igényelhető étkezés.

Az étkezés igénylésére a tájékoztatóhoz mellékelt igénylőlap kitöltésével és az

Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál Orosháza, Hajnal u. 1. szám alatt történő benyújtásával van lehetőség
/ügyfélfogadás: hétfő, szerda, csütörtök: 8-16 óráig, pénteken: 8-12 óráig/.

Kérem, hogy igénylését lehetőleg 2019. június 07.
napjával bezárólag adja le
a Családsegítő Szolgálatnál.

A Családsegítő Szolgálat munkatársai szükség szerint a Nyilatkozat kitöltésében segítséget nyújtanak. Változás esetén a Nyilatkozat tartalma bármikor módosítható.

Az étkezést a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény (5900 Orosháza, Eötvös tér 2.) nyújtja, az intézmény ebédlőjében történő elfogyasztással, vagy a szülő által ételhordóban történő elszállítással, vagy szükség esetén – külső területekre – a tanyagondnoki szolgálat által biztosított kiszállítás útján.

Az elvitellel étkező orosházi gyermekek részére: Szentetornyán a Mátyás király utca 37. szám alatti Óvodában, Rákóczitelepen a Bácska u. 29. szám alatti Óvodában vehetik át az ételhordókat.

A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos szervezési feladatokat az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata végzi, kérdésekkel, az igénybevétellel, az étkezés bármely változásának bejelentésével hozzájuk lehet fordulni. A Családsegítő Szolgálatnál történik az étkezési igény jelzésén túl, az igénybevételt biztosító étkezési jegyek átadása, és az étkezés valamilyen oknál fogva bekövetkező lemondása.

Letöltés (PDF, 86KB)

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux