Tájékoztatás szociális támogatásokról

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Ügyfeleink!

A rendszeres önkormányzati szociális támogatások automatikus meghosszabbításáról és folyósításáról rendelkeztem a 23/2020. (III.20.) Polgármesteri határozatban.
A szociális támogatások vonatkozásában hangsúlyozni kívánom, hogy a rendszeres ellátások kérelem, illetve egyéb igazolások benyújtása nélkül 2020. március 23. napjával a veszélyhelyzet megszüntetését követő hónap utolsó napjáig automatikusan meghosszabbításra, folyósításra kerülnek.
Nyomatékosan felhívom ügyfeleink figyelmét, hogy ezen időszak alatt személyes megjelenésre nincs szükség, így egyéb teendője nincs. A támogatások folyósítása kapcsán újabb határozat nem kerül kibocsátásra.

Ezen rendelkezés az alábbi támogatásokat érinti:

  • Gyógyszerkiváltási települési támogatás
  • Lakhatási települési támogatás
  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, illetve az ehhez kapcsolódó hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet megállapítása.

A veszélyhelyzet megszűnését követően fogunk intézkedni az új igények befogadásáról, a rendszeres ellátások felülvizsgálatáról.
Krízishelyzet (gyógyszer kiváltás, élelmiszer vásárlás) esetén lehetőséget biztosítok az átmeneti települési támogatás, illetve a gyermekek rendkívüli települési támogatásának igénybevételéhez a személyes megjelenés elkerülése érdekében az alábbi módon:

A város honlapján elérhető nyomtatványok letöltésével, illetve az Orosházi Polgármesteri Hivatal előterében kihelyezett nyomtatványokon lehetséges.

Kiemelten felhívom az igénybe vevők figyelmét, hogy személyes adatainak teljes körű kitöltését, bankszámlaszámát, telefonszámát, elektronikus elérhetőségét a kapcsolattartás okán minden esetben kötelező feltüntetni, továbbá a kérelmeket borítékba helyezni!

Kérem a Tisztelt Lakosságot fegyelmezetten tartsák be fenti rendelkezésem.

Orosháza, 2020. március 20.

Dávid Zoltán
polgármester

Letöltés (PDF, 55KB)

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux