Átadták a Könd utcai parkolókat

Elkészültek a Könd utcai parkolók – november 28-án ünnepélyes keretek között adták át a forgalomnak. Péntektől használhatják az autósok a 36 új parkolót.

Az orosházi rendelőintézet környékén közlekedők az elmúlt hetekben tapasztalhatták, jelentős beruházás zajlik. A munkálatoknak most a végére értek, péntek délután Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István alpolgármester, és a körzet képviselője, Horváth József adta át a 36 parkolót.

Hétvégén van parkolóhely, de hétköznap nagy a forgalom, jól jönnek a pluszhelyek (Fotó: Melega Krisztián)
Hétvégén van parkolóhely, de hétköznap nagy a forgalom, jól jönnek a pluszhelyek (Fotó: Melega Krisztián)

A parkolóhelyeket bruttó 19,5 millió forint önkormányzati forrásból alakították ki, kihelyezték a közlekedési táblákat, felfestették a burkolatokat, továbbá a Könd utcai óvoda mellé fagyalsövényt ültettek a gyerekek védelmében. A kivitelező az Iványi Építőmester Kft volt.
– A parkolókat szegélykövezéssel, térkövezéssel alakítottuk ki, átépítettük a csapadékvíz-aknákat, mert a régiek össze voltak omolva. Alépítményt építettünk tört kőből, CKT betonnal, megvan a megfelelő vastagság – szögezte le Iványi István ügyvezető.

Az ABC-áruháztól a Bajnok utca sarkáig egy új parkolósávot hoztak létre, és bővült a „ferde” parkolóhelyek száma is.
– Régi és jogos igénynek tettünk most eleget – nyilatkozta Dávid Zoltán polgármester –, hiszen 36 új parkolót alakítottunk ki, gondolva a mozgáskorlátozottakra is. Minden feltétel adott a rendezett parkoláshoz, és ahogyan a város egész területén ingyenes a parkolás, úgy természetesen itt is, továbbra is ingyenes – hangsúlyozta a városvezető.

Forrás:OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux