Báloztak a gazdák

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Orosházi Gazdabált – január utolsó szombatján mintegy négyszáz bálozó kapcsolódott ki a Táncsics gimnázium sportcsarnokában tartott rendezvényen, melyen a vajdasági Zenta gazdakörének küldöttsége is részt vett, nemzetközivé téve ezzel a találkozót.

A vendégeket a szervező Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Horváth József köszöntötte. Jakab Tamás a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) főtitkára arról beszélt, mindig örömmel érkezik Orosházára, hiszen az orosházi gazdák közössége összetartó, erős és szorgalmas. A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében rámutatott, a bál nem csupán a gondtalan kikapcsolódást, hanem a barátságok megerősítését, az eszmék cseréjét is szolgálja. Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke a tavalyi esztendő kihívásait összegezte és az előzőnél jobb gazdasági évet kívánt az idénre.


Az ünnepi köszöntők után Orosháza polgármesterére, Dávid Zoltánra hárult a feladata, hogy hivatalosan is megnyissa az estet, melyen az Orosháza és Térsége Gazdakör elismeréseket adott át azoknak a tagjainak, akik kimagasló tevékenységet végeztek a közösség érdekében.

 

Horváth József gazdaköri elnök munkáját a közelmúltban Károlyi Sándor-díjjal ismerték el. A méltatásban elhangzott, Horváth József vezetésével az Orosháza és Térsége Gazdakör számos színvonalas rendezvényt szervezett, egyik alapítója volt a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának, mely összefogja a hazai és határon túli magyar gazdákat, élen jár a hagyományok megőrzésében és a gazdákat segítő agrárfórumok megszervezésében.

 

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux