“BURSA HUNGARICA 2011.” Ösztöndíjpályázat

Orosháza Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttműködve ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-Pályázatot.

A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.

„A” típusú pályázat: a pályázatra azok felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Figyelem! Az 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban:

  • a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói,
  • a középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő tanulók,
  • doktori (PhD) képzésben résztvevők.
  • külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók.

„B” típusú pályázatot nyújthat be az a fiatal, aki a 2011. év során tervezi felsőfokú tanulmányai megkezdését. A pályázatra azok fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  1. a 2010/2011. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy
  2. felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

A pályázat részletes kiírása megtekinthető a Városi Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, a www.bursa.hu. internet címen valamint Orosháza város honlapján www.oroshaza.hu.
A Pályázati Csomag, mely tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatót és az adatlapokat is, a Városi Polgármesteri Hivatal portáján kérhető munkanapokon 730 órától 1600 óráig, valamint letölthető az előző internetes címről a város honlapjáról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. október 29. A pályázat benyújtásának helye: Városi Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály Orosháza, Szabadság tér 4-6. II. emelet 15.-16.-17. ajtó

Orosháza, 2010. szeptember 10.

Csányiné Kádár Tünde sk. vezető főtanácsos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux