DAREH – hulladékgyűjtés és szállítás 2021 évben tervezett rendje

 

Tisztelt Orosházi Ingatlanhasználó!

 

Békés megyében az ingatlanhasználók által kötelezően igénybevevendő hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. látja el.

 

A közszolgáltatásban biztosított házhoz menő hulladékgyűjtés és szállítás 2021 évben tervezett rendjét, naptári formában a 2020. IV. negyedéves hulladékgazdálkodási számla mellékleteként megküldjük. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a tervezettől eltérünk, előzetesen értesítjük a Tisztelt Ingatlanhasználókat a www.dareh.hu honlapunkon.

 

2021. évi hulladékgyűjtési naptár

 

FONTOS VÁLTOZÁS!

2021 évben Orosházán változik a SZELEKTÍV- és a ZÖLDHULLADÉK gyűjtési napja.

 A SZELEKTÍV hulladék begyűjtésére januártól az SZ–1 (hétfő), SZ- 2 (kedd) és SZ-3 (szerda) gyűjtési körzetben, a hónap MÁSODIK SZERDAI napján kerül sor. Az SZ-4 (csütörtök) és SZ-5 (péntek) gyűjtési körzetben a hónap MÁSODIK CSÜTÖRTÖKI napján (kivéve áprilisban és júliusban, amikor a hónap harmadik csütörtöki napján) kerül sor.

 A ZÖLDHULLADÉK begyűjtésére márciustól az Z–1 (hétfő), Z- 2 (kedd) és Z-3 (szerda) gyűjtési körzetben, a hónap NEGYEDIK SZERDAI napján (kivéve decemberben, amikor a hónap harmadik szerdai napján) kerül sor.

Az Z-4 (csütörtök) és Z-5 (péntek) gyűjtési körzetben a hónap NEGYEDIK CSÜTÖRTÖKI napján (kivéve áprilisban és júliusban, amikor a hónap ötödik csütörtöki napján, decemberben, amikor a hónap harmadik csütörtöki napján) kerül sor.

 

A naptár szín-jelöléseinek magyarázata:

 

A négyzetekben található jelölések, a körzetszámra utalnak. Az egyes települések körzetbeosztásáról (utcalisták) szóló részletes információk a www.dareh.hu oldalon az „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalain találhatóak meg. Kérjük, hulladék fajtánként tekintsék át a körzetek beosztását, mivel azok eltérhetnek. A zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontokat jelöltünk ki (a házhoz menü gyűjtés mellett), amelyekről részletes információk találhatóak a www.dareh.hu „Ürítési naptár” hulladék gyűjtése-és szállítása aloldalon.

 

Kérjük, hogy a kukákat rendeltetésszerűen szíveskedjen használni!

 

– Szelektív hulladék: kiöblített/szennyeződésmentes: PET palack, műanyag flakon (pl. mosószeres, öblítős, stb.), műanyag zacskó, műanyag fólia, fém konzervdoboz, üdítős doboz (pl. tetrapack), üres fémflakon, kartondoboz, újságpapír, irodai papírhulladék.

– Zöldhulladék: lakossági, nem mezőgazdasági tevékenységből származó zöldhulladék (pl. falevél, fű, gally) szállítási naponként legfeljebb kb. 240 liter/ingatlan.

– Kommunális hulladék: minden háztartásban képződő egyéb hulladék, kivéve: gumiabroncs, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék.

– Lom hulladék: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék.

 

Kérjük, hogy a kukát, minden esetben reggel 6:00 óráig szíveskedjen megfelelő állapotban az ingatlan elé, vagy gyűjtőpontra kihelyezni.

 

A természetes személy ingatlanhasználó (lakosság) ügyfélszolgálaton benyújtott kérelmére, ingyenesen biztosítunk szelektív kukát és komposztáló edényeket, ill. díj ellenében zsákokat a kommunális többlet hulladékhoz. Védje a környezetet Ön is! Szelektáljon! Komposztáljon!

 

Tájékoztatjuk, hogy az orosházi lakosságnak lehetőségében áll igénybe venni a közszolgáltatásban üzemeltetett Orosházi hulladékgyűjtő udvart.

 

Hulladékgyűjtő udvar címe:         5900 Orosháza, Belterület 2436/34 hrsz.
(A Tótkomlósra és a Mezőkovácsházára vezető utakat
összekötő Gyártelep utcában)

 

Az igénybevétel részletes feltételeiről, a hulladékgyűjtő udvar nyitva tartási rendjéről és az udvaron leadható hulladékok típusáról és mennyiségéről, honlapunkon, a „Létesítmények/Hulladékgyűjtő udvarok” menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

 

A közszolgáltatással kapcsolatos hivatalos és részletes információk (pl. lomtalanítási akció, változás az ürítési naptárban, stb.) minden esetben a www.dareh.hu oldalon találhatóak.

 

 

Elérhetőségeink:

Központi ügyfélszolgálat címe:    5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 4-6.

Telefon:                                         +36 66/447-150

E-mail:                                           ugyfelszolgalat@grnkft.hu – lakossági ügyintézés

(pl.: számlaügyintézés, egyenleglekérdezés, szüneteltetés, adatmódosítás)

uzletiugyfel@grnkft.hu – közületek – gazdálkodó szervezetek ügyintézése (pl.: szerződéskötés, számlaügyintézés, egyenleglekérdezés)

szallitasi-informaciok@grnkft.hu – hulladékszállítással kapcsolatos információk

 

 

Ügyfélfogadási rend:                    Hétfő és Szerda:    8:00-15:00;
Csütörtök:              7:00-19:00
Kedd és Péntek:     ZÁRVA

 

Helyi ügyfélkapcsolati irodák:      https://www.dareh.hu/ „Ügyintézés/Ügyfélszolgálat” menüpont

 Együttműködését ezúton is köszönjük!

 

 

                                                             DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux