Életmentő tudást kaptak

Hazánkban naponta átlagosan 65 ember sérül meg a munkahelyén, minden második napon történik súlyos munkabaleset, és minden ötödik napon meghal valaki munkabalesetben. A statisztikán csak a tudás javíthat – Orosháza városával partnerségben elsősegélynyújtó-képzést szervezett az orosházi városházán a megyei iparkamara január 14-én.

Jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. Ezért is fontos és hasznos az a tudás, melyet elsősegély-nyújtó képzéseken szerezhetnek meg az érdeklődők. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az orosházi önkormányzattal együttműködve Orosháza városába is elhozta a tanfolyamot. – Fontosnak tartottuk, hogy Orosházán is elérhető legyen ez a képzés a vállalkozások számára. Önkormányzatunk a helyet biztosította, mindig partnerek leszünk abban, hogy egy ilyen képzésnek teret adjunk, ugyanakkor azt kívánom, hogy a most megszerzett tudást sose kelljen használni a gyakorlatban – fogalmazott Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.

Az orosházi tanfolyamra 20 jelentkezés érkezett, ez a maximum létszám, melyet a gyakorlatorientált képzés során egy alkalommal fogadni tudnak. A jelentkezők többsége orosházi cégek képviseletében érkezett, de voltak, akik Gyomáról, Tótkomlósról, Kondorosról, sőt Kecskemétről utaztak Orosházára.

– A résztvevők nyolc óra leforgása alatt megtanulják az újraélesztést, a defibrillátor használatát és minden egyéb más, elsősegély-nyújtással kapcsolatos tudást, melyet egy laikusnak a munkahelyi elsősegély-nyújtás során tudnia érdemes – tudtuk meg Csendes Csaba mentőállomás-vezetőtől, a képzés oktatójától. – Ez a tudás olykor bizony életet menthet – húzta alá a szakember.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux