Esőben és napsütésben is pöfögtek a veterán járművek

Orosháza volt a veterános világ fővárosa, még San Franciscoból is érkeztek résztvevők. Az öreg vasak most is lenyűgöztek minden látogatót.

Orosháza volt az elmúlt néhány napban a magyar veterános világ fővárosa. Bár az időjárás vasárnap a csúnyábbik arcát mutatta, ismét egy nagy sikernek voltak tanúi (és létrehozói) az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete tagjai, akik ezt a nagyszerű nemzetközi mezőnyt városunkba invitálták.

Az elmúlt 20 év tapasztalata, rutinja és az eddigi orosházi találkozók jó híre csábítja ide kétévente a veteránosok színe javát. Idén is csupán az étterem és a szálloda befogadóképessége  miatt kellett egy idő után (102 nevezőnél) lezárni a nevezési lehetőséget.

Veterán járműben színes igazán a világ Fotó: Rajki Judit
Veterán járműben színes igazán a világ Fotó: Rajki Judit

Pénteken tettek először a városban tisztelgő látogatást az öreg járművek és gazdáik. Ekkor még csak elhúztak, elfüstöltek, elpöfögtek a rajongók előtt. Rövid bemutatkozás,volt ez és bemelegítés  a szombati, 140 km-es túraversenyre.

Meggyónták bűneiket

A versenyzők és az öreg vasak szombaton mindenütt csodálatot és hangos elismerést aratva haladtak, miközben szépen sorjában vették az akadályokat, oldották meg az aktuális feladatokat. A gondos szervezők jóvoltából volt meglepetés is a túrán, mint például Lökösházán a két, bőszen gyóntatni igyekvő szerzetes. De a veterános is olyan, mint a gépe – mindent kibír. A járművek is jól bírták a kiképzést, mindössze egy motorkerékpárt kellett az autómentőnek a hátára vennie. A gyopárosi strand volt a cél és itt már sok fürdőző közelről is megcsodálhatta a masinákat.

Az eső sem akadály az elszánt veteránosnak

A vasárnapra meghirdetett kiállítást majdnem elmosta a vihar, de tudták a veteránosok, hogy várja őket Orosháza közönsége és esővel, rossz idővel nem törődve, az összes (!) jármű megérkezett a főtérre. Természetesen a közönség sem maradt otthon. Ha itt-ott ázva is, ha esernyő alól fényképezve is, de eljöttek a randevúra.

Ezek az idomok…vasárnap az eső ellenére is kiálltak a járművek a főtérre Fotó: Rajki Judit
Ezek az idomok…vasárnap az eső ellenére is kiálltak a járművek a főtérre Fotó: Rajki Judit

Jó szokás szerint ők választották ki a legszebb autó és a legszebb motor díj boldog tulajdonosait. A legszebb motorkerékpár a már két éve is megcsodált NSU 501S lett. Az egykori sportgépet 1928-ban készítették és Mikolasek Tibor hozta ismét hozzánk. A közönség szavazatai alapján a legszebb autó díját Adamkó Rudolf 1927-ben készült Buick-ja kapta. Átadtak a szervezők még egy díjat, mégpedig a legmesszebbről érkezett versenyzőnek. Nehezen lehetett volna felülmúlni ezt a teljesítményt, Mr. Zimányi és fia ugyanis San Franciscoból jött Orosházára.

A záró ebéd után elköszöntek a résztvevők és ki tréleren, ki lábon, elindult haza. A legtöbbet hallható mondat ezekben a percekben a “Két év múlva jövünk!” volt.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux