Felhívás téli szünidei gyermekétkeztetésre

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek 5 hónaptól -18 éves gyermekek részére, ideértve azokat a gyermekeket is, akik nem rendelkeznek intézményi, bölcsődei, óvodai, vagy iskolai tanulói jogviszonnyal a téli szünidőben 2020. december 19. és 2021. január 3. közötti időszakban munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 7 ebédet az önkormányzat ingyenesen biztosítja.

Bölcsődei intézményi jogviszonnyal rendelkező gyermek esetében szünidei gyermekétkeztetés biztosítására az intézmény folyamatos nyitva tartása miatt nem kerül sor. Óvodai intézményi jogviszonnyal rendelkező gyermek esetén csak az óvoda zárva tartásának időtartamára igényelhető étkezés.

Az étkezés igénylésére a tájékoztatóhoz mellékelt igénylőlap – mely a www.oroshaza.hu weboldalon is elérhető – kitöltésével és az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál Orosháza, Hajnal u. 1. szám alatt történő benyújtásával van lehetőség /ügyfélfogadás: hétfő, szerda, csütörtök: 8-16 óráig, pénteken: 8-12 óráig/.

Kérem, hogy igénylését lehetőleg 2020. december 17.
napjával bezárólag adja le
a Családsegítő Szolgálatnál.

A Családsegítő Szolgálat munkatársai szükség szerint a Nyilatkozat kitöltésében segítséget nyújtanak. Változás esetén a Nyilatkozat tartalma bármikor módosítható.

A téli szünidő 2020. december 21., 22., 23. napjaira biztosított meleg étkezést a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény (5900 Orosháza, Eötvös tér 2.) 11 órától nyújtja, a szülő által ételhordóban történő elszállítással, vagy szükség esetén – külső területekre – a tanyagondnoki szolgálat által biztosított kiszállítás útján.

  1. december 28., 29., 30., 31. napjaira biztosított készétel konzervek 2020. december 23-án, szerdán 11 órától vehetők át a Gyermek- és Diákélelmezési Intézménynél (5900 Orosháza, Eötvös tér 2.). Szentetornyán a Mátyás király utca 37. szám alatti Óvodában, Rákóczitelepen a Bácska u. 29. szám alatti Óvodában vehetik át konzerveket.

A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos szervezési feladatokat az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata végzi, kérdésekkel, az igénybevétellel, az étkezés bármely változásának bejelentésével hozzájuk lehet fordulni. A Családsegítő Szolgálatnál történik az étkezési igény jelzésén túl, az igénybevételt biztosító étkezési jegyek átadása, és az étkezés valamilyen oknál fogva bekövetkező lemondása.

 

Letöltés (PDF, 92KB)

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux