Felhívás „Thék Endre díj Orosháza Gazdaságáért” kitüntetési javaslatra

Orosháza Város Képviselő-testülete a város gazdasági életében kiemelkedő munkát végző személyek elismerése érdekében a 26/2008. (XII.09.) számú rendelettel módosított 5/2008.(II.27.) számú rendeletével „Thék Endre díj Orosháza Gazdaságáért” kitüntető cím alapításáról döntött.

E kitüntető cím adományozható:

  1. azoknak az Orosházán a kisiparban, kézműiparban vagy szolgáltató tevékenységet végzők számára, akik az itt élők javára kiemelkedő tevékenységet végeztek,
  2. akik Orosháza gazdasági fejlődését, a város építését, a korszerű mezőgazdaságot munkásságukkal kiemelkedő mértékben elősegítették, akár Orosháza vonzáskörzetében is végzett tevékenységükkel akár életpályájuk külön elismeréseként.
  • A kitüntető cím évente 2 fő részére adományozható.
  • A kitüntető cím posthumus is adományozható.
  • A kitüntető címek adományozására évente egy alkalommal a Városalapítási Ünnepség alkalmából rendezett ünnepség keretében kerül sor.
  • A kitüntető cím adományozására javaslatot Orosháza város közigazgatási területéről bármely természetes vagy jogi személy tehet.

Az írásban előterjesztett javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy adatait, valamint az ajánlott személy szakmai életútját és azoknak az eredményeknek az ismertetését, amelyek jelentősége megalapozhatja a kitüntető cím odaítélését.

A jelölést részletes írásbeli indoklással együtt legkésőbb 2010. március 15-ig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályára.

A kitüntetésre vonatkozó rendelet a város honlapján (www.oroshaza.hu kezdőlap – önkormányzat-rendeletek) olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux