Felújított és üvegtetős: átadták a medencét Gyopárosfürdőn

Új üvegfalak, új burkolat, megszépült környezet: többek között ez fogadja mostantól a látogatókat Gyopárosfürdőn. Korszerűsítették az üvegtetős fedett medencét 32 millió forintos önkormányzati támogatás segítségével.

Mikor Rózsa Sándor, a híres betyár Kiskunfélegyháza és Szeged környékén bujkált a csendőrök elől, Orosházán is megfordult. A legenda szerint miután az orosházi tavakban fürösztötte lovát, az állat gyorsabban, nagyobb erővel futott, de a sebei is hamarabb gyógyultak, hiszen a gyopárosfürdői víz jótékony hatással volt rá.

Ezzel idézte a múltat Zalai Mihály alpolgármester az eredetileg 1973-ban épült, most felújított üvegtetős medence átadóünnepségén május 2-án. Tavaly november óta folytak a munkálatok a fürdőben.

Az üvegtetős medencét péntektől újra használhatják a fürdőzők Fotók: Rajki Judit
Az üvegtetős medencét péntektől újra használhatják a fürdőzők Fotók: Rajki Judit

– Örömteli, hogy a medencetér, a gépészeti rendszer, a tetőszerkezet is megújult, szükség volt már rá. A fedett medence elegáns hellyé vált, ahová öröm belépni, és ahol öröm fürödni. Az elmúlt évben nőtt Gyopárosfürdő forgalma. Bízom benne, hogy a felújításnak köszönhetően még többen tudnak itt pihenni, regenerálódni, de leginkább gyógyulni – emelte ki Zalai.

Csizmadia Gergely, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, a medence és a járófelületek is teljesen megújultak, mindenhol csúszásmentesítettek. A fedett medencét körülvevő falak, illetve a tető új üveget kapott és a fémfelületek is speciális kezelésen estek át.

– A korábban már igencsak elhasználódott medencére több panasz is érkezett, a termálvíz erős kémiai hatása miatt a felületeket nagy mértékben érte károsodás. A felújításnak köszönhetően a probléma megszűnt, és reményeink szerint az ide látogató vendégek teljes megelégedésére szolgál majd – fogalmazott a vezérigazgató.

Az ünnepélyes szalagelvágást követően a fürdőzők nem sokat tétováztak, azonnal birtokba vették a termálvizes medencét. Először csak néhány önkéntes próbálta ki felújított teret, majd negyed óra alatt fürdőzőkkel telt meg a 36 fokos víz. Egyikük elmondta, 15 éve nem járt Gyopárosfürdőn, most meglepődve, de örömmel konstatálta a változásokat, azt azonban megjegyezte, a víz ugyanolyan jó, mint ahogy emlékeiben élt.

Gyopárosfürdőn egyébként nem ez volt az egyetlen ünnepi alkalom a hétvégén. Az élményfürdő május 1-je és 4-e között ünnepli 10. születésnapját.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux