Határokat átívelő összefogás

Hagyományőrző családi napot szervezett az orosházi nagycsaládosok egyesülete. A közös szórakozás mellett stratégiai megbeszélést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

A magyar értékrendet, kultúrát és hagyományainkat tovább kell adni a következő generációnak. Többek között ezért is szervezték meg a III. Hagyományőrző Családi Napot július 5-én a főtéren. A rendezvényt a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza közösen szervezte a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével (KCSSZ), amelynek képviselete is jelen volt. A KCSSZ öt ország, közel 300 családszervezetét öleli fel, ennek az orosházi egyesület is tagja.

Minikonferencia keretében stratégiai megbeszélést tartottak az egyesületi házban a szombati nap során.
– Közös céljaink, hogy a kárpát-medencei magyarságot összefogjuk, és hogy a KCSSZ egy megkerülhetetlen szerv legyen, ha családpolitikai kérdésekről van szó – mondta Bartus Ferenc, a Nagycsaládok Egyesülete Orosháza egyik elnökségi tagja.

A nagycsaládosok rendezvénye része volt az Orosháza Fesztiválnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A nagycsaládosok rendezvénye része volt az Orosháza Fesztiválnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A konferencia mellett ingyenes programok sokaságából válogathattak a résztvevők és az érdeklődők. A legnépszerűbbnek a quad és a légvár bizonyult, de sokan kipróbálták a kézműves foglalkozásokat is, úgymint a fazekasságot, a szövés-fonást, a fafaragást, a rovásírást, a kosár és vesszőfonást. A színpadon Béres Enikő interaktív gyermekelőadásával kezdődött a műsor, a nap során zenélt a Szó-Köz Kultúrzenekar, a Black Band, valamint fellépett a Tekergők zenekar kíséretével a Harangos Néptáncegyüttes is.

A rendezvényre kitelepültek civil szervezetek is, standjuknál feladatokkal és ajándékokkal várták az érdeklődőket. Vendégként a Magyarságtábor résztvevői is aktívan jelen voltak, előszeretettel próbálták ki ők is a kézműves játékokat.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux