Hirdetmény: Lakossági fórum a Településképi Arculati Kézikönyvről

 


Tisztelt Lakosok, Véleményező Partnerek!

 

Orosháza Város Önkormányzata ez évben elkészítette Orosháza város Településképi arculati kézikönyvét, illetve Településképi rendeletének tervezetét.

Az építésügy átalakítását célzó intézkedések részeként az Országgyűlés a települések jellegzetes és értékes arculatának megóvása, kialakítása, az épített és a természeti környezet védelme, valamint az építési beruházások gyors és sikeres megvalósíthatósága érdekében megalkotta a településkép védelméről szóló LXXIV. törvényt (a továbbiakban: Településképi törvény), amely 2016. július 23-án lépett hatályba. A Településképi törvény célja a hazai városok és községek sajátos településképének védelme és alakítása társadalmi bevonás és konszenzus által, olyan módon, hogy egy önkormányzati rendeletben kerüljenek egyértelműen megállapításra a településkép védelmének elemei, a településképi követelmények alkalmazásának felelősségi viszonyai egyértelműen legyenek meghatározva, valamint az önkormányzat biztosítson széleskörű tájékoztatást a településképi követelményekről, ezzel elősegítve a településkép védelmének és alakításának eredményes érvényesülését az építmények tervezése és kivitelezése során.

 A Településképi arculati kézikönyv, illetve Településképi rendelet
ismertetése és véleményezése érdekében Novák Péter városi főépítész
2017. november 29-én 16.00 órakor lakossági fórumot tart
az Orosházi Polgármesteri Hivatal I. emeleti Kistárgyaló termében
a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 19/2017. (VIII. 03.) önkormányzati rendeletünknek megfelelően.

 Várjuk a Tisztelt lakosság, a város területén működő nemzetiségi önkormányzatok, egyházak és civil szervezetek, illetve a város területéhez kapcsolódóan működő agrár, kereskedelmi, építész vagy mérnöki szakmai érdekképviseleti szervezetek, továbbá az orosházi székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdasági szervezetek észrevételeit, javaslatait a Településképi rendelet tervezetével kapcsolatban, amely megtekinthető városunk honlapján az alábbi linken: http://www.oroshaza.hu/2017/07/04/felhivas-telepuleskepi-arculati-kezikonyv-telepuleskepi-rendelet/

 Az észrevételeket 2017. december 8-ig van mód közölni az Orosházi Polgármesteri Hivatal I. emelet 10-es irodájában személyesen vagy Orosháza város polgármesterének címezett levél formájában postai úton, illetve a korodi.attila@oroshaza.hu e-mail címen e-mail üzenet formájában.

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm!

 

Orosháza, 2017. november 15.

 

 

 

Dávid Zoltán
polgármester

Letöltés (PDF, 51KB)

A Településképi arculati kézikönyvet illetve a Településképi rendelet TERVEZET-et IDE kattintva érheti el, vagy az alábbi linken: http://www.oroshaza.hu/2017/07/04/felhivas-telepuleskepi-arculati-kezikonyv-telepuleskepi-rendelet/

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux