Illegális feltöltött gázpalackokat forgalmaznak Békésben


logo

A Magyar PB-Gázipari Egyesület felhívja a palackos PB-gázt használó fogyasztók figyelmét arra, hogy elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is záró fólia nélküli, illegálisan töltött palackok kerültek nagy mennyiségben forgalomba.

A záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak ugyanis garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát. A záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.
Az illegálisan töltött, záró fólia nélküli palackok veszélyt jelentenek a fogyasztókra és környezetükre! A Békés Megyében illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már a tavaszi meleg hatására egy felhasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozva.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai
(FLAGA Hungária Kft., MOL NyRT. ,PRÍMAENERGIA ZRT.)

felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy palackos PB-gáz vásárlása esetén minden esetben nézzék meg, van-e ép záró fólia a palack szelepén, és ne vegyék meg azt a palackot, amelyen nincs!

palackos-pb-gaz

Aki olyan palackot vásárolt, amelyen nem volt záró fólia, azt ne használja, hanem keresse meg az eladó helyet és a tele palackjának biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik.

Forrás: Beol

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux