Kaáli professzor díszpolgári címet kapott

Orosháza után Sarkad is díszpolgári címet adományozott dr. Kaáli Nagy Géza orvosprofesszornak.

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adta át Sarkad polgármestere az elismeréseket, a képviselő-testület döntése értelmében díszpolgári címet kapott a gyerekkorát a városban töltő, de ma már az Amerikai Egyesült Államokban élő egyetemi tanár, a magyarországi Kaáli Intézetek megalapítója

Kaáli professzor
Kaáli professzor

Orosháza 2010-ben tüntette ki ezzel a címmel a professzort, aki tanulmányait a Táncsics Mihály gimnáziumban végezte.
Kaáli Nagy Géza munkássága kiemelkedő, ezt a lombikbébi programnak köszönhetően világrajött több ezer gyerek mellett számos elismerés is mutatja. A professzor 1999-ben a Magyar Köztársaság elnöki elismerésében részesült a hazai lombikbébi program beindítása és országos hálózattá fejlesztése, nemzetközi elismerése érdekében végzett munkájáért.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztje kitüntetést vehette át a gyermektelen magyar házaspárok szolgálatáért, majd az oktatási miniszter által adományozható egyik állami elismerésben, Kármán Tódor-díjban részesült – orvos először kapott ilyen elismerést.

Egykori iskolájában – melyet a mai napig segít, tehetséges tanulóit felkarolja – a diákok számára sikeres életpályájával mutat példát, méltán kapta meg a Primus inter Pares díjat.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux