Kárai Tamás újra Európa tetején

Ugyan még nem fejeződött be az idei Autocross Európa bajnokság, de két versennyel a vége előtt már bajnokot avathatott a szakág. Kárai Tamás a Csehországban megszerzett győzelmével újra Európa bajnok.

Az orosházi pilóta harmadik alkalommal bizonyult a kontinens legjobbjának. A hármas igazi mesebeli szám: gondoljunk csak a három kívánság vagy a három próbatétel mondájára. De a valósághoz visszatérve, kemény munkának köszönhető az elért siker.

– A cseh futam előtt nem akartam belemerülni az összetett számolgatásába. Technikai sportról beszélünk, tehát bármikor beüthet a balszerencse – kezdte a futam értékelését Kárai Tamás.
– A csapatom most is nagy lelkesedéssel és pontossággal készítette fel a Skoda Fabiat, nem volt nagyobb technikai gondunk a hétvégén. Az előfutamok összegzése alapján az első helyről indultam a döntőben és mivel Fejfar (cseh, Skoda Fabia) nem tudott felállni már a második előfutamra sem motorprobléma miatt, kicsit jobban tudtam az autóra koncentrálni, mint a versenytársakra. De a szintén cseh Vyborny az első körökben nagyon rajtam volt. Jó kis döntő volt! Kívülről úgy tűnhet, hogy könnyen nyertük meg a bajnoki címet, hiszen eddig hat futamból öt alkalommal az első helyen végeztünk. De keményen megdolgoztunk minden másodpercért, minden előfutamért egész évadban. Ez a csapatmunka eredménye! – mondta boldogan a címvédő orosházi versenyző.

Kárai Tamás újra megnyerte ez Eb-t (Fotó: Kovács Zoltán)
Kárai Tamás újra megnyerte ez Eb-t (Fotó: Kovács Zoltán)

Három a magyar igazság, mondja a közmondás. De folytassuk ezt tovább úgy, hogy jöhet a végtelen számú ráadás. Augusztus 23-24-én Magyarországon, a nyirádi pályán bőgnek fel a motorok, ahol Kárai Tomi ismét a dobogó legfelső fokát célozza meg.
– Annak ellenére, hogy már most megszereztük a bajnoki címet, az évad folytatódik és a motivációm sem csökkent. Rajthoz állunk a hátralévő két futamon, így Nyirádon is találkozhatnak velünk a szurkolók. Természetesen győzni szeretnénk a magyar közönség előtt, de mivel a bajnoki cím már biztosan a miénk, ezért van lehetőségünk a jövőre is gondolni és tesztelni a technikát – zárta Kárai Tamás.

A bajnokság állása (hat futam után):

1. KÁRAI TAMÁS 137 pont
2. Vaclav Fejfar 95 pont
3. Miroslav Neumann 88 pont

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux