Linamar: 5 milliárdos beruházás, 150 új munkahely

Újabb, jelentős beruházásra készül a Linamar Hungary Zrt, ami jelentős munkahelybővüléssel is jár majd. A fejlesztéshez állami támogatást is nyertek.

A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar orosházi telephelyén 2012. márciusában avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök az új, 5000 m2-re bővített üzemcsarnokot. A cég az elmúlt időszakban újabb autóipari megrendelésekhez jutott, így növelni kívánja termelési kapacitását.

– Az Európai Unió és a Magyar Kormány által támogatott Gazdasági Operatív Program keretében beadott technológiai fejlesztési pályázatunk lett sikeres, ami 5 milliárd forint feletti beruházási értéket képvisel. Ebből mintegy 1,6 milliárd forint az állami támogatás, amihez adókedvezmények is járulnak – mondta Ivanics János, a Linamar Hungary Zrt vezérigazgatója.

A megnövekedett megrendelések miatt újabb gépeket is beszereznek majd (Fotó: Melega Krisztián)
A megnövekedett megrendelések miatt újabb gépeket is beszereznek majd (Fotó: Melega Krisztián)

Az előző, 6,9 milliárd forintos pályázatból Orosházán egy szociális blokk és egy kibővített üzemcsarnok épült, valamint gépeket szereztek be a termelési kapacitás bővítésére. A mostani pályázat bizonyos értelemben folytatása az előzőnek.

– A korábban megépült üzemcsarnokba kívánunk újabb gépeket beszerezni, erről szól a mostani pályázat. A gépek megvásárlása, beállítása időt vesz igénybe, így a teljes géppark beszerzése és üzembe állítása várhatóan jövő nyár elejére várható – tette hozzá Ivanics János.

Idén júniusban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Linamar. A vezérigazgató elmondta, hogy bár ezt a pályázatot tavaly adták be, de a megállapodásnak jelentős szerepe lehetett abban, hogy nyertek.

– Úgy gondolom, hogy a kormány értékelte azt a fejlesztési ütemet, amit az elmúlt években végrehajtottunk. A mostani nyertes pályázatban 150 fő új munkavállaló foglalkoztatását vállaltuk – fogalmazott Ivanics János.

Dr. Dancsó József polgármester is szerepet vállalt abban, hogy a cég pályázata sikeres legyen. A városvezető kiemelten fontosnak tartja a munkahelyteremtést, ami alapvető feltétele annak, hogy az életszínvonal is emelkedjen.

– A térségben az elmúlt három évben jelentős beruházások valósultak meg, melyben Orosháza élen jár. Ez a nyertes pályázat is hozzájárul majd ahhoz, hogy a térség foglalkoztatottsága növekedjen – mondta a polgármester.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux