Lomtalanítás Orosházán

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hatósági házi karantén alatt álló ingatlanoktól nem szállítjuk el a lomhulladékot, ezért kérjük, hogy ne helyezzék ki!

 

 

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy társaságunk Orosházán

  • szeptember 14-én, hétfőn, az I. körzetben,
  • szeptember 16-án, szerdán, a II. körzetben,
  • szeptember 17-én, csütörtökön, a III. körzetben,
  • szeptember 18-án, pénteken a IV. körzetben lomtalanítási napot tart.

Társaságunk, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet. A lomtalanítás ütemezésekor fokozott figyelmet fordítottunk a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, közegészségügyi előírásokra, amikor lomtalanítást nem végzünk.

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

 

 

Lomtalanításkor kirakható hulladék

bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód) szétszerelt, mozgatható állapotban,  fából készült tárgyak, (ablakkeret – üveg nélkül, ajtó, kerítés), műanyag (linóleum) padló, kerti bútor, ágynemű, textil, ruhanemű (zsákban/dobozban kihelyezetve), matrac (szétvágva/összetekerve), szőnyeg, padlószőnyeg (kötegelt állapotban)

 

 

Lomtalanításkor NEM kerül elszállításra

kommunális hulladék, elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír, műanyag- és fémhulladék (szelektív hulladék), zöld hulladék (ág, nyesedék, lomb, fű), építési törmelék (pl. kád, wc csésze, sitt, stb., síküveg, ablakkeret üveggel, fénycső,  gyógyszerhulladék,  elektromos háztartási eszköz, elektronikai hulladék, gumiabroncs, traktorgumi, kerékpárgumi, veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék (akkumulátor, festék, fáradt olaj, hígító, növény-védőszer, szárazelem, stb.), ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett fólia, sütőolaj, sütőzsiradék

 

 

Kérjük, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

  • egyes hulladéktípusok esetében, a Társaságunk által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
  • a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által üzemeltetett hulladékudvarokon.

Továbbá felhívjuk figyelmet, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

 

 

Kérjük, a fentiek betartásával járuljon hozzá a település tisztaságához!

Védje a környezetet Ön is!

 

Letöltés (PDF, 230KB)

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux