Megnyitott a Bóbita

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 250 millió forint pályázati forrásból valósult meg Orosházán a Lehel és a Könd utcai óvodák energetikai korszerűsítése, utóbbi intézményben egy bölcsődei csoportszobát is kialakítottak. A márciusi szülői értekezlet előtt Dávid Zoltán polgármester látogatta meg az új bölcsődét, mely a névadó ünnepségen a Bóbita nevet kapta.

A pályázati forrásból és önkormányzati önerőből megvalósuló beruházások során a cél az épületek energetikai korszerűsítése volt (födémszigetelés, nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer és az elektromos hálózat korszerűsítése) a gazdaságosabb és komfortosabb működtetés érdekében.

A Könd utcai óvodánál egy 24 férőhelyes bölcsőde kialakítására is sor került, mely az Egységes Szociális Központ (ESZK) új tagintézményeként, Kovács Adina vezetésével februárban megnyitotta kapuit.
– Már 11 gyermek jár a modern, a szakmai előírások szerinti fejlesztő eszközökkel, játékokkal felszerelt kényelmes és barátságos bölcsibe. További 13 hely még szabad a 18 hónapos életkort betöltött kisgyermekek számára – tudtuk meg Bogárné Kiss Ildikótól, az ESZK vezetőjétől. Hozzátette, áprilisban nyílt nappal egybekötött beiratkozást terveznek, hogy minél több érdeklődő megismerje és igénybe vehesse a Bóbita Bölcsőde szolgáltatásait.

– Az egyik legfontosabb feladatunk az orosházi családok támogatása. Örülök, hogy a Bóbita Bölcsőde végre elkészült és megnyithatta a kapuit, így most már a Zöldfa utca Kisharang Bölcsődével együtt 100 bölcsődei férőhelyünk van. A kicsik itt igazán jó és hozzáértő kezekben vannak, ez a tudat pedig segítheti az édesanyákat, akik most lépnek vissza a munka világába – összegezte a városvezető a Bóbitában tartott találkozón.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux