Megújul a tűzoltólaktanya

Összesen 831 millió forint központi költségvetési forrásból újul meg az orosházi tűzoltók Kossuth téri laktanyája. A közel 70 éves épület korszerűsítése várhatóan másfél évig tart. A munkálatok ideje alatt tűzoltóink a korábbi IKR telephelyen állomásoznak.

Az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén, több ütemben készült el. Az eltelt évtizedek alatt csak az állagmegóvást célzó munkálatokat végeztek el az épületen, most viszont teljes körű lesz a megújulás.

Központi költségvetési forrásból 831 millió forint jut a laktanya felújítására. Ebből a forrásból várhatóan másfél év alatt a helyi védettség alatt álló épületet szigetelik, a nyílászárókat kicserélik, megújítják a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, valamint napelemek kerülnek a tetőre. A tetőt egy méterrel megemelik, így a tetőtér beépíthető lesz, a tervek szerint az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség kap ott majd helyet. A forrásból riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is kiépítenek.

A tűzoltók már átadták a területet a kivitelezőnek, a következő időszakban ideiglenes laktanyából, de ugyanolyan elhivatottan látják el a lakosság védelmét. Az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság teljes személyi és technikai állománya a felújítás várhatóan másfél éve alatt a Kardoskútra vezető út melletti, korábbi IKR telephelyen állomásozik, itt fogadta Dávid Zoltán polgármestert Bohák János alezredes, az Orosházi Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

A tűzoltóparancsnokság elérhetősége: 5900 Orosháza, külterület 0327. helyrajzi szám (volt IKR telephely)
telefonszám: 68/414-244, 66/549-481
e-mail: oroshaza.ht@katved.gov.hu

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux