Mikrocenzus

A Központi Statisztikai Hivatal Társadalomstatisztikai elnökhelyettese értesítette Orosháza Város Önkormányzatának jegyzőjét, hogy a település bekerült a 2016. évi mikrocenzus mintájába.

A mikrocenzus egy mintavételes népesség-összeírás, amely két teljes körű adatfelvétel között követi nyomon a társadalmi folyamatokat. Mikrocenzusra
2016. október 1. – november 8. között kerül sor.

Az összeírást az ország 2148 településén mintegy 440 ezer címen végzik el, ez a magyar háztartások 10%-át jelenti. A mikrocenzust törvény rendeli el, a kiválasztott lakásokban lakók részvétele kötelező.

A mikrocenzus alapkérdőívei a lakás és a személyi kérdőív, melyekhez kapcsolódnak kiegészítő felvételek, úgymint a társadalom rétegződése, az egyes foglalkozások presztízse, véleményünk saját jóllétünkről, az egészségi problémából fakadó akadályozottság, illetve a nemzetközi vándorlás.

A mikrocenzus adatfelvétele két szakaszban történik, az időszak elején interneten keresztül lehet válaszolni a kérdőívekre, amennyiben az önkitöltés lehetőségével nem élnek, számlálóbiztosok végzik az összeírást a háztartásokban.

Internetes önkitöltés: 2016. október 1–9.

Összeírási időszak:
2016. október 10. – november 8.

A mikrocenzus első eredményeit a KSH 2017 májusában teszi közzé.

További, részletes információk találhatók a mikrocenzussal kapcsolatban a KSH Weboldalán, a www.ksh.hu/mikrocenzus2016 cím alatt.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux