NAV: újabb határidő február 25-én

Az egyéni vállalkozóknak fontos információkat közöl az adóhatóság.

Az egyéni vállalkozói tevékenységet folytató, valamint az általános forgalmiadó-fizetési kötelezettséget eredményező értékesítést végző magánszemélyek esetében a személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának (1353 jelű nyomtatvány) és az adó megfizetésének határideje február 25.

Az egyéni vállalkozók fő szabály szerint a bevallási kötelezettségüket elektronikusan teljesítik. A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók a bevallást – papíralapon kitöltve – postán is elküldhetik, illetve személyesen is benyújthatják az ügyfélszolgálatokon, amennyiben nem minősülnek munkáltatónak vagy kifizetőnek.

Az egyéni vállalkozó személyijövedelemadó-bevallás benyújtására kötelezett abban az esetben is, ha az adott adóévben nem volt vállalkozói bevétele, tekintettel a jogszabályban rögzített kivételekre. A vállalkozói tevékenység 2014. január 1-jét megelőző megszüntetése esetén szintén a személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásakor kell számot adni az egyéni vállalkozásból származó jövedelemről, azonban a bevallási határidő ebben az esetben 2014. május 20.

A vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemélyeknek – amennyiben áfa fizetésére nem kötelezettek – személyi jövedelemadójukról 2014. május 20-ig kell bevallásukat benyújtani, valamint az adót megfizetni.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux