Orosházi táncos az ország legjobbjai között

A tizenkét éves Pindur Cintia tánctudását számos versenyeredmény alátámasztja már, jelenleg az ország egyik legrangosabb tánciskolájában készül a következő megmérettetésre.

Pindur Cintia Réka versenytánc tudását legutóbb az orosházi kórház jótékonysági bálján láthatta a közönség. Az orosházi táncoslány párjával, Mitlasóczki Endrével kiváló eredményeket ér el a versenyeken, számtalan érem és kupa díszíti már Cintia szobáját. Jelenleg a szentesi Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskolában heti öt alkalommal készül a versenyekre.

A tizenkét éves Cintia a Vörösmarty Mihály tagintézmény diákja. A tánc iránt már egészen korán elkezdett érdeklődni, édesanyja, Pindur Zsanett Kardoskúton tanított táncot, Cintia egy alkalommal elkísérte, és rögtön megtetszett neki a tánc világa. Hat éves korában kezdett táncolni Kriczki Zita szárnyai alatt a művészeti iskolában, két éve pedig próbatáncon mutatta meg tehetségét a Szilver egyesület tanárainak, akik azonnal meglátták benne a lehetőséget.

Cintia és Endre tánca nagy sikert aratott a jótékonysági bálon (Fotó: Rajki Judit)
Cintia és Endre tánca nagy sikert aratott a jótékonysági bálon (Fotó: Rajki Judit)

Cintia jelenlegi partnerével, Endrével 2012. decembere óta dolgozik együtt. Tíz hónap alatt három lépcsőfokot ugrottak tudásszintjük és eredményük alapján, így már a C kategóriában versenyeznek. Tavaly szeptemberben a budapesti Világtáncfesztiválon a dobogó legmagasabb fokára léphettek, idén februárban a Junior II. Tíztánc Magyar Bajnokság C osztály legjobbjai lettek, a múlt hétvégén pedig a Kelet Magyarországi területi táncverseny bajnoki címét szerezték meg.

Cintia számára a tánc a legfontosabb, és sokat küzd, hogy valóra váltsa álmait.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux