Pályázat: „Ismerd meg az akcióterületet” támogatására

„Ismerd meg az akcióterületet” és Városismereti vetélkedő elnevezésű Akcióprogramok (mini-projekt) támogatására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Orosháza Város Önkormányzata, mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet az Integrált, funkcióbővítő városközpont fejlesztés Orosházán elnevezésű városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló „Ismerd meg az akcióterületet” és Városismereti vetélkedő elnevezésű Akcióprogramok (mini-projekt) támogatására.

1. A pályázat célja

A helyi közösség bevonásával közösségi programok megvalósítása, melyek erősítik a helyi társadalom kohézióját. További cél a helyi célcsoport igényeinek megfelelő tevékenységek helyi lakosok mobilizálásával történő megvalósulása.

2. A pályázók köre

Helyi, a településen bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkező non-profit szervezetek, akik az akcióterületi lakossággal kapcsolatban vannak (az akcióterületen bármilyen módon jelen vannak, vagy a helyszínen a korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.)
Az alábbi non-profit szervezetek pályázhatnak:

 • Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) –
 • Nonprofit gazdasági társaságok

Nem nyújthatnak be pályázatot az 1989. évi XXXIII. törvény „a pártok működéséről és gazdálkodásáról” szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetek.

3. Támogatható tevékenységek

 • integrált településfejlesztési tevékenységekhez kapcsolódó helyi társadalmi akciók megszervezése. (A városi ismeretek bővítéséhez, a lokálpatriotizmus erősítéséhez, a főtér és az akcióterület fejlesztéséhez kapcsolódó társadalmi akciók megszervezése)

Az integrált településfejlesztési tevékenységekhez kapcsolódó helyi társadalmi akciók megszervezésén belül 2 akciót szükséges megszervezni. A 2 akció megszervezésére 1 pályázat kerül kiírásra. A pályázatra rendelkezésre álló keret összesen 1.524.000,- Ft, amely két akció megszervezését foglalja magába.
Az akcióprogramok elnevezése: Ismerd meg az akcióterületet, valamint Városismereti vetélkedő
Az akcióprogramok időtartama: 1-1 nap

Az Ismerd meg az akcióterületet elnevezésű akcióprogram felépítésének rövid leírása:

Csoportos vetélkedő megszervezése és lebonyolítása, melynek célja az akcióterület természeti, építészeti értékeinek megismerése, valamint az Integrált, funkcióbővítő városközpont fejlesztés Orosházán elnevezésű projekt fejlesztéseinek megismertetése. Továbbá iskolák és óvodák számára rajzpályázat kiírása a főtér projekt vonatkozásában.

A Városismereti vetélkedő elnevezésű akcióprogram felépítésének rövid leírása:

Vetélkedő megszervezése és lebonyolítása a város iskolásai számára, melynek célja a város múltjának, történelmének, értékeinek, fejlesztéseinek megismertetése. A nap végén egy szabadtéri rendezvény (koncert ) megrendezése.
A pályázat kötelező eleme kell hogy legyen akcióprogramonként a programok helyszínének biztosítása, hangtechnika biztosítása, a vetélkedők díjazása, az engedélyek költsége, valamint a hirdetési költség akcióprogramonként.
Elszámolható költségek: kizárólag az akcióprogramok sikeres végrehajtásához / megvalósításához közvetlenül kapcsolódó forgóeszközök, helyszín- és eszközbérlések, valamint szolgáltatások számolhatók el.

Az Ismerd meg az akcióterületet elnevezésű akcióprogram megvalósításának időpontja: 2012. október 13.

A Városismereti vetélkedő elnevezésű akcióprogram megvalósításának időpontja: 2013. április 20.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
Támogatási intenzitás: 100%
Támogatás összege: 1.500.000,- FT (A két akcióprogram megszervezésére és lebonyolítására rendelkezésre álló együttes összeg)

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. augusztus 17-től 2012.augusztus 22.-ig.

A két akcióprogramra pályázni csak együttesen lehet, külön-külön nem pályázhatóak!

4. Pályázat benyújtása

A részletes pályázati útmutató, a jelentkezési lap, valamint a kapcsolódó dokumentumok elérhetők a város honlapján (Nyomtatványok / Pályázatok / 2012. év / “Ismerd meg az akcióterületet”), valamint nyomtatott formában az Polgármesteri Hivatal III. emelet 10 sz.irodájában.
A pályázatok magyar nyelven, kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével nyújthatók be. Kézzel írott pályázatok feldolgozására nincs lehetőség.
A pályázatot 2 példányban (egy eredeti és egy másolat, valamint további egy elektronikus példányban (CD/DVD lemezen), zárt csomagolásban, kizárólag személyesen az alábbi címen kell benyújtani:
Polgármesteri Hivatal, 5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. III. emelet 10.sz iroda Barák Anitánál
A pályázatok csomagolásán fel kell tüntetni a pályázati felhívás címét és kódját:
Akcióprogramok megvalósítása „AP2012” és „AP2013”
A jelentkezési lapok benyújtása 2012. augusztus 22-én 16.00 óráig lehetséges.

Benyújtásnak az az időpont minősül, amikor a személyes átadás-átvétel megtörtént. A Közvetítő Szervezet az átadás-átvétel során az átvételi dokumentáció minden példányán szerepelteti az átvétel időpontját az év, hónap, nap, óra, perc megjelölésével.
A benyújtási határidő előtt a pályázók kérdéseiket a 06-68/413-022/306-os telefonszámon vagy a Baraka@oroshaza.hu e-mail címen tehetik fel.

5. A pályázathoz benyújtandó dokumentumok

 1. Jelentkezési lap
 2. Aláírási címpéldány vagy aláírás-minta (Banki aláírás bejelentő karton bank által hitelesített másolata is megfelelő)
 3.  Létesítő okirat másolata (30 napnál nem régebbi bírósági kivonat)
 4.  Referenciaigazolás
 5.  Költségvetést alátámasztó dokumentumok (a szakmai tartalom bemutatásával):
 • a. árajánlatok (60 napnál nem régebbi)
 • b. költségbecslések (saját teljesítés esetén)
 • 6. Nyilatkozat a pályázó részéről – melyben felelőssége teljes tudatában nyilatkozik – hogy nincs 30 napot meghaladó köztartozása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux