Pályázat – TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00015 Zöld infrastruktúra fejlesztése, közösségi funkciók kialakítása Orosháza-Gyopárosfürdőn

szechenyilogo_erfaKedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Zöld infrastruktúra fejlesztése, közösségi funkciók kialakítása Orosháza-Gyopárosfürdőn

Szerződött támogatás összege: 400.000.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt elsődleges célja Orosháza Gyopárosfürdő 7505/9. helyrajzi számú területén meglévő, részben kihasználatlan kétszintes konferencia épület felhasználásával konferenciák megrendezésére alkalmas komplexum, valamint hozzá kapcsolódóan közösségi, szabadidő eltöltésére alkalmas tér és egy kulturális célokat betöltő 3D mozi kialakítása, a kapcsolódó zöldfelületek rehabilitációja és a parkolók megújítása.

A 7746/2 hrsz. területen alulhasznosított önkormányzati épület található (régi vasútállomás épülete), amelyet közösségi funkcióval kívánunk feltölteni, de az épület felújításra nem szorul, ehhez kapcsolódó költséget nem kívánunk elszámolni. Az ingatlan telke közterületként, közösségi funkcióra kerül hasznosításra, a zöldfelület megújítása valósul meg a projekt keretében.
A tervezett beruházás főbb elemei:

  • A beruházás közvetlen környezetének zöldfelület rehabilitációja mintegy 5000 m2 területen (ezen belül gyomirtás) valósul meg.
  • Az épületek csapadékvízének közvetlen hasznosításának kialakítására kerül sor tároló és öntöző rendszer kiépítésével a megújított zöldfelületek hosszú távú fenntartása érdekében.
  • A már meglévő kétszintes épület kerül átalakításra, amely eredetileg laktanya épületnek épült és amelyet 2006-ban konferencia központtá alakítottak át. A konferencia épület átalakításával egy új közösségi, szabadidő eltöltésére szolgáló tér jön létre, amelyet kiegészít egy kulturális kikapcsolódásokra is alkalmas 3D mozi.
  • Az épület másik felén az eredeti funkció (rendezvény és konferenciaközpont) megtartása és fejlesztése történik meg.
  • LED térvilágítás és csapadékvíz felhasználáshoz kapcsolódó beruházás, az épület tetején napelemes rendszer kerül kialakításra, akadálymentesítés akadálymentesített parkoló, külső lift és akadálymentes illemhely formájában valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00015

 

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux