Pályázat – TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00005 Csapadék- és belvízvédelmi fejlesztések Orosházán

szechenyilogo_erfa

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Csapadék- és belvízvédelmi fejlesztések Orosházán

Szerződött támogatás összege: 539.559.674,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt céljai között szerepelt a település belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése a településrész természetes és épített környezetének védelme érdekében. A megvalósuló vízi létesítmények alapvető feladata a város központjának csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornák vízgyűjtő területén jelentkező belvíz és csapadékvíz elvezetéséhez a megfelelő kapacitások és lefolyás biztosítása. A projekt által érintett megvalósítási helyszínek: Dózsa Gy. utca, Könd utca, Eszperantó utca, Eötvös utca, Lázár V. utca, Huba utca, Móricz Zs. utca, Kutasi utca, Sámsoni utca, Major utca.

A fejlesztés során az alábbi beavatkozások valósultak meg:

  • A Szabadság tér csapadékvíz terheltségének a csökkentése érdekében a vasút felől érkező csapadékvíz a Könd, Eszperantó, Eötvös utcákban kialakítandó 1.832,9 fm hosszú új zárt csatornába került átkormányzásra. A fejlesztés során jellemzően új nyomvonalon új zárt mederszelvények kerültek kiépítésre.
  • A Dózsa György utcában levő 1.327,8 fm hosszú zárt elvezető csatorna az új levezetési viszonyokhoz igazodóan teljes körűen átépítésre került. A fejlesztés során a meglévő nyomvonalon új zárt mederszelvények kerültek kiépítésre.
  • Sor került a piac területén levő és a piac csapadékvíz elvezetését biztosító, a Könd, Huba, Móricz Zs., Major, Kutasi, Sámsoni utcákban 2.655,9 fm hosszban meglévő zárt csatornának a részleges felújítására. A fejlesztés során a meglévő zárt csatorna egyes szakaszainak az átépítése, egyes szakaszainak a tisztítása, egyes szakaszainak a kisebb javítása történt meg.
  • A belterületi csapadékvizek egyik jelentős befogadójának, a Keleti övcsatornának 1.347,9 fm hosszú belterületi szakasza felújításra került. A fejlesztés során a meglévő nyílt csatorna mederkotrása, a Dózsa György úti áteresz és burkolat átépítése, valamint az Eötvös József utcai burkolat átépítése történt meg.

A kivitelezési munkálatokat az A-Mezőgép Kft. végezte. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt fizikai zárásának dátuma: 2021.07.31.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00005

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux