Pályázat – TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00009 “Orosháza Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése II. ütem”

Kedvezményezett neve:
Orosháza Város Önkormányzatajobbfelso

Projekt címe:
Orosháza Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése II. ütem

Szerződött támogatás összege:
328.753.216,- Ft

Támogatás mértéke:
100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” II. ütemének keretében a Hajnal utca Hajnal köz, a Kórház utca, Bajnok utca, valamint Ady utcai parkolók, a város környezeti színvonalához illeszkedő térítés nélkül használható parkolóhelyek kerültek kialakítása. Ezen kívül a meglévő kerékpárutakból 3 szakasz került felújításra. Orosháza Város területén a parkolási kérdések különösen nagy nehézséget jelentenek. A gépjárművek számának egyre nagyobb mértékű növekedésével egyre nagyobb feladatot jelent a város közlekedésszervezésének hatékony tervezése. A város lakossága abban érdekelt, hogy a városban zavartalanul közlekedhessen s ügyintézési, bevásárlási stb. ideje alatt a járműve biztonságos helyen a KRESZ szabályainak megfelelően egyen elhelyezhető. Ugyancsak ebben érdekeltek az intézmények és a vállalkozók is, továbbá, hogy üzleti partnereik, vevőik járművel is felkereshessék őket. A város önkormányzata abban is érdekelt, hogy a várost minél több vendég keresse fel és az itt tartózkodás idejére járműveiket szabályosan tudják várakoztatni. Tervezés során az alábbi parkolók kerültek kiválasztásra.

1. számú parkoló: Hajnal utca és a Hajnal közben kialakításra kerüt parkolók száma 65 db.

2. számú parkoló: A Kórház utca K-i és Ny-i oldalán, a meglévő aszfaltburkolatú úthoz csatlakozóan, 39db + 1 db mozgáskorlátozott személygépkocsi parkoló építése.

3. számú parkoló: A Bajnok utca K-i oldalán, a meglévő aszfaltburkolatú úthoz csatlakozóan, 23 db + 1 db mozgáskorlátozott személygépkocsi parkoló építése.

4. számú parkoló: az Ady utcában parkolóhelyek száma 55 db, továbbá a szükséges akadálymentesített járdák kiépítése, közlekedésbiztonság javítása.

Az új parkolók építésén kívül, a meglévő kerékpárforgalmi létesítmény korszerűsítésének tervezésére került sor. A tervezés során feltárásra kerültek az előzménytervek, sor került a meglévő kerékpáros hálózat feltérképezésére, a tervezett nyomvonalak helyszíni bejárására. A bejárások során feltérképezésre került a meglévő infrastruktúra vonalvezetése, keresztmetszeti kialakítása, domborzati viszonyai, burkolatminősége, közlekedési kapcsolatai, illetve az esetleges problémás, veszélyes helyszínek kiszűrése. Ezek alapján kerültek az alábbi nyomvonalak kiválasztásra.

1. szakasz: Bajcsy Zsilinszky utca páratlan oldal a Katona utcától a körforgalomig
2. szakasz: Vásárhelyi út a vasúttól a Gárdonyi utcáig
3. szakasz: Szarvasi út a Raksányi köztől az Üveg közig.

A projekt hozzájárul a település, az orosházi járás fejlődéséhez, illeszkedik a regionális programokhoz, úgymint: természeti-épített környezet védelme és fejlesztése, élhető régió megvalósítása, akadálymentes Magyarország, a helyi építési előírásokhoz és ezek közlekedést alátámasztó részeihez.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.31.

Projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00009

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux