Pályázat – TOP-3.2.2-15-BS1-2016-00004 – Napelemes park kialakítása Gyopárosfürdőn

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata
Projekt címe: Napelemes park kialakítása Gyopárosfürdőn
Szerződött támogatás összege: 143 762 307,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az összesen 143,76 millió forintos európai uniós projekt segítségével a település környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésére került sor.

A projekt keretében a pályázó Orosháza Önkormányzata egy napenergia alapú villamos erőmű kivitelezését határozta el kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal rendelkező polykristályos napelem modulokból. A napelemes rendszer névleges villamos teljesítménye 312,5 kW. Célja a hagyományos energiahordozó részbeni kiváltása megújuló energiaforrással. Az erőmű az önkormányzat tulajdonában álló és általa üzemeltetett Gyopárosfürdő területén valósult meg. Az erőmű teljes egészében Gyopáros strandfürdőt látja el villamos energiával.

A projekt megvalósítására igen nagy szüksége volt a városnak, hiszen a strandfürdő üzemletetése igen komoly költségekkel jár, amely költségek a közvetve várost terhelik. Továbbá a strandfürdő igen komoly turisztikai vonzerővel bír a térség lakóinak számára. Továbbá igen jelentő súllyal jelen vannak, az ország távolabbi pontjaiból és a közeli Romániából ide érkező turisták.  A fejlesztésnek köszönhető működési költség csökkenés további lehetőségeket biztosít Orosháza Város Önkormányzatának számára a strandfürdő további fejlesztésére, amely fejlesztéseket a város mindenképp meg kíván valósítani, és szerepel a város céljai között.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.2-15-BS1-2016-00004

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux