Pályázati forrás a vállalkozói szférában

Békés megyében 67 kis- és közepes vállalkozás 687,4 millió forintot nyert foglalkoztatás bővítésre és munkahelymegőrzésre.

584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben a napokban. A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is pályázatot hirdetett mikro-, kis- és középvállalkozások részére munkahelyteremtő beruházások támogatására. Békés megyében 67 kis- és közepes vállalkozás 687,4 millió forintot nyert foglalkoztatás bővítésre és munkahelymegőrzésre a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, a nyertes pályázóknak a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, Erdős Norbert és a megyei munkaügyi központ igazgatója, Nagy Ágnes adta át az értesítést csütörtökön Békéscsabán.

Nagy Ágnes az MTI-nek elmondta, hogy a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű Békés megyében a nyertes kis- és közepes cégek 330 új munkahely létrehozását vállalták a támogatás ellenében és 445 jelenlegi munkahely megőrzését két évre. A szerződések megkötésére harminc napon belül kerül sor, a programot a vállalkozóknak 2013. februárig kell megvalósítaniuk. A termelésbővítéssel egybekötött munkahelyteremtő program keretében a vállalkozók új munkahely létesítésére és a tevékenység bővítésére maximum 2,5 millió forintot nyerhettek, harminc százalék önerő mellett. Az igazgató hozzátette: a megye kis- és közepes vállalkozói jól szerepeltek a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázati rendszerében, összesen 79 pályázatot nyújtottak be, 800 millió forintra, a beadott pályázatok 84 százaléka kapott pozitív elbírálást, és az igényelt támogatás 85 százalékát hívhatják le a központi támogatási alapból.

A szarvasi és orosházi térség tekintetében az érintett 11 nyertes pályázat kapcsán a megítélt támogatás összesen 110 millió 480 ezer forint. A pályázati forrás segítségével 55 új munkahely jöhet létre. A nyertes pályázatok közül nyolc szolgáltatási tevékenységet folytató (kereskedelem, vendéglátás, kommunális szolgáltatás, gépjárműjavítás, -karbantartás, -tisztítás, ill. közérzetjavító szolgáltatás) és három támogatott pályázat tekinthető gyártási tevékenységet folytatónak (szikvíz gyártás, húsfeldolgozás, fa nyílászáró gyártás), tehát jellemzően a szolgáltató szektor van túlsúlyban.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux