Szóljon bele, hogy nézzen ki Orosháza!

Készül az új városfejlesztési koncepció, ami évtizedekre meghatározhatja Orosháza városképét.  Melyek a hiányzó illetve a megőrzendő értékei a városrészeknek, mit kellene a következő 3, 5 illetve 10 éven belül a településen megvalósítani? Ez csak néhány kérdés. Mindenki véleményére kíváncsiak.

Orosháza Településfejlesztési Koncepciója 2001-ben született, utoljára 2011-ben módosították. Azóta sok minden változott, például megépült a főtér, ami alapjaiban változtatta meg a belváros képét. Egy koncepció azonban nem csupán az ilyen nagy léptékű változások miatt fontos.

– Folyamatban van Orosháza településfejlesztési és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata. Ennek célja a lakosság életminőségének és a város versenyképességének javítása. Ezek fontos célok és tervek. Ez alapján lesznek kivitelezhetők a következő 3, 5 vagy akár 10 év fejlesztései, amik az egész város arculatát és fejlődési irányát meghatározzák – mondta el a lényeget Novák Péter főépítész.

Novák Péter vezetésével készül az új koncepció (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Novák Péter vezetésével készül az új koncepció (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szakmai tervezés már javában tart, de emellett kíváncsiak mindenki véleményére. Megkérdezik a város lakóit, a civil szervezetek, egyházak, cégek, kereskedelmi vállalkozások vezetőit, a mezőgazdasági termelőket, az építész és mérnöki szakma érdekképviseleti szervezeteit, hogyan látják Orosháza jövőjét, mit gondolnak, mi lenne a helyes irány. Mindez személyes beszélgetésekkel és egy külön ezért összeállított kérdőívvel történik.

[box]A kérdőívet ide kattintva lehet elérni. Kitöltése néhány percet vesz igénybe, és névtelenül történik.[/box]

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux