Thék Endrére emlékezve

Méltó módon emlékezett jeles szülöttére, díszpolgárára, a magyar bútorgyártás legnagyobb alakjára Orosháza – száz esztendeje, 1919-ben halt meg Thék Endre.

A centenáriumi év során számos eseményen (emléktábla avatás, könyvbemutató, kiállítás) idézte a város Thék Endrét, aki kemény munkával és szorgalommal iparos tanoncból az első hazai bútorgyár alapítójává vált. Az emlékév programjainak zárásaként, kapcsolódva a magyar kultúra napjához, január 24-én egy állandó Thék Endre sarkot avattak fel a Nagy Gyula Területi Múzeumban. A rendezvényen Thék Endre leszármazottja, Antony Katalin a levéltárak mélyén megbúvó, máig ismeretlen titkokat tárt fel méltóságos asztalosról a nagyérdemű előtt.

Nagyon örülök, hogy a múzeumban állandó kiállítás emlékeztet bennünket városunk jeles szülöttére, akinek sokat köszönhet Orosháza. Thék Endre munkásságával, művészetével és a közjót szolgáló tetteivel bőségesen rászolgált arra, hogy emlékét megőrizzük – emelte ki a megnyitó rendezvényen Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux