Új elnökkel folytatja az orosházi értéktár

Az Orosháza értékeit összegző települési értéktár bizottság élére új elnököt választottak február 6-án. A grémium Józó Tamásné múzeumpedagógust bízta meg a feladattal, Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán javaslatára.

Több mint hat esztendővel ezelőtt alakult meg az Orosházi Települési Értéktár Bizottság – feladata, hogy összegyűjtse az egyedi, megkülönböztetésre alkalmas, kiemelésre méltó helyi értékeket. Orosháza bővelkedik ilyen értékekben, így a bizottság nem tétlenkedett, a csíramálétól az üvegiparon keresztül a jeles orosháziak életútjáig, számos értékes, megőrzésre méltó helyi értéket gyűjtött össze és ismertetett meg minél szélesebb körben.

A bizottság most új felállásban folytatja a munkát, a korábbi elnök, Horváth József leköszönt posztjáról, de maradt az értéktár bizottság tagja, sőt, felkérésre elvállalta az alelnöki pozíciót. A korábbi bizottságban és a mostaniban is benne van Szilasi-Horváth Tibor nyugdíjas pedagógus. A bizottság további tagjai: Buzai Csaba könyvtárigazgató, Erostyák Zoltán történész, Gyapjasné Béres Enikő pedagógus, K. Tóth László műszaki vezető, Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

A bizottság abban is megegyezett a tanácskozáson, hogy félévente kétszer találkoznak és munkájukról Orosháza képviselő-testülete előtt is beszámolnak.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux