Új eszközök dolgozhatnak a kórházban

Új hagyomány vetette meg a lábát a gyermekosztályon – meséli mosolyogva dr. Varga Sándor, az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

– Rendszeressé vált, hogy egy-egy kisebb-nagyobb adománnyal, ajándékkal kopognak be hozzánk az emberek mióta Simonka György képviselő úr segítő szándékkal fordult felénk. Mostanában több jelentős adománnyal is fejlődtünk – mondja jóérzéssel a főorvos.

A magánszemélyek mellett idén már több szervezet – mint a Dávid Zoltán vezette Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület, továbbá a művelődési központ –, helyi vállalkozók – Jámbor Rudolf és Muszka Kálmán – segítette a kis betegek és a gyerekek mellől nem mozduló szülők kényelmének javítását. Így drapériákkal és dekorfigurákkal színesedtek a folyosók és a kórtermek, és a támogatásból vendégágyakra is futotta, így már minden kórteremben jut hely a szülőknek.

Az új inkubátor várhatóan már szeptemberben megérkezik az osztályra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az új inkubátor várhatóan már szeptemberben megérkezik az osztályra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A CIB Bank helyi fiókjának, a Mosoly Alapítványnak és a K&H Gyógyvarázs programjának köszönhetően új eszközökkel dolgozhatunk. Ezek közül a legnagyobb értéket a legutóbb elnyert inkubátor képviseli, amihez 2,3 millió forintot kapunk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 102 pályázó közül bennünket sorolt a 3. helyre a K&H – sorolta tovább az idei adományokat az osztályvezető.

A főorvos a sok segítség mellett a szakmai utánpótlás megoldását tartja az év legnagyobb eredményének. Jelenleg ugyanis három fiatal orvos segíti az osztály munkáját.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux