Új magasból mentő szolgál Orosházán

Január 17-én, pénteken reggel rendszerbe állították Orosházán a tűzoltóság új, magasból mentő gépjárművét. A speciális jármű már az első napon debütált: Pusztaföldvárra egy leszakadó faághoz riasztották a tűzoltókat.

Egy teljesen új, IVECO-Magirus típusú létraszerkezetes speciális járművel gazdagodott az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműparkja, melynek mentési magassága harminckettő méter. A magasból mentő tűzoltójármű elsősorban társasházakban, panellakásokban és egyéb rendeltetésű, magas épületekben keletkezett tüzek oltására, valamint életmentésre alkalmazható. A kezelőszemélyzet képzését és sikeres vizsgáját követően az új speciális technikai eszköz készenlétbe állításával ismét növekedett a tűzoltóság működési területén élő közel 25 ezer ember élet- és vagyonbiztonsága.

A magasból mentő szolgálatba állításának reggelén Kiss András tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem megyei igazgatója köszöntötte az állományt, Dávid Zoltán Orosháza polgármestere pedig arról beszélt, hogy az emberek biztonsága felett őrködő tűzoltók munkája minden elismerést és köszönetet megérdemel. 

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux