Új vezető a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény élén

Kristofóriné Csongrádi Krisztina lett november 13-tól a Tisza orosházi egységének új vezetője.

Új vezetője van a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Orosházi Oktatási Egységének. Kristofóriné Csongrádi Krisztina november 13-tól lett az intézmény vezetője, megbízatása 2013. augusztus 31-ig szól. Elődje, Sándor Zoltánné idén augusztus elsejétől állt az orosházi intézmény élén, de október 15-től magasabb beosztást tölt be a Harruckern János Közoktatási Intézményben.

Kristofóriné Csongrádi Krisztina
Kristofóriné Csongrádi Krisztina

Kristofóriné Csongrádi Krisztina harmadik tanévét kezdte meg ősszel az iskolában, a pedagógus pályán 23 éve dolgozik. Pályafutása elején tanított általános iskolában, majd közel tíz évet a szakképzésben töltött el. Angol nyelvtanárként óvódásoktól a felnőttekig minden korosztállyal foglalkozott. Közoktatáson kívül számos cégnél oktatott.

Az új igazgató úgy fogalmazott, óriási megtiszteltetés számára felkérés, és ennyi év tapasztalattal a háta mögött képesnek érzi magát a vezetői feladatok ellátására.

– A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény kulcsfontosságú szerepet tölt be a városban működő cégek munkaerő-ellátásában. Vezetőtársaimmal fő feladatunknak tartjuk a szakképzés jelenleg is jó színvonalának emelését, az új OKJ követelményeinek megfelelő szakmák zökkenőmentes bevezetését – nyilatkozta az igazgató jövőbeni terveket firtató kérdésünkre. – A 2012/2013. tanévre történő beiskolázás épp hogy elkezdődött, célom, hogy minél több nyolcadikos érezze azt, hogy nálunk érdemes tanulni. A napi eseményeket követve egyértelműen látható, hogy a mezőgazdasághoz fűződő szakmák újból teret nyernek. Bízom benne, hogy a következő tanévben induló KatonaSuli program új színfoltja lesz iskolánknak, és sokan jelentkeznek a hiányszakmákra (ipari gépész, hegesztő, gépi forgácsoló, kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, villanyszerelő, szociális gondozó és ápoló). Képzési palettánkon a lányokra is gondolunk, nekik a kereskedelemhez, szépészethez, vendéglátáshoz és ügyvitelhez kapcsolódó szakmákat ajánljuk. A felsorolt feladatok ellátásához minden kollégánkra szükség van, és tudom, hogy munkatársaim legjobb tudásuk szerint segítenek a közös célok elérésében.

[box]A Tisza Kálmán Orosházi Oktatási Egységében mintegy 1100 tanulnak. A közelmúltban nyílt napot tartottak, ahol mintegy 300 nyolcadikos diák érdeklődött a különböző képzések iránt.[/box]

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux