Újabb értékes eszközzel segíti a tűzoltók munkáját az önkormányzat

Folytatva az elmúlt évek hagyományát, Orosháza városa továbbra is segíti a kéklámpásokat – a tűzoltók február 4-én vehették át a felajánlást, ami a kérésüknek megfelelően egy professzionális ágvágó fűrész volt, mellyel a talajról is elérik a faágakat. A közeljövőben az orosházi rendőrök és mentősök is átvehetik a kért eszközöket.

Ahogyan az elmúlt években, úgy 2019-ben is arról döntött a város testülete, hogy eszközadományokkal segíti a tűzoltókat, mentősöket és rendőröket. A tűzoltóknak kedden az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere adta át a mintegy 200 ezer forint önkormányzati forrásból vásárolt professzionális magassági ágnyeső fűrészt. A városvezető kiemelte, minden elismerést megérdemelnek a tűzoltók, nagyra tartja munkájukat. – Bízom benne, hogy ennek az új eszköznek nagy hasznát veszik majd a mindennapok során, és örülök, hogy ennyivel is segíthetünk – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Bohák János tű. alezredes, orosházi tűzoltóparancsnok köszönettel fogadta a felajánlást a tűzoltóság nevében. Elhangzott, a tűzoltó laktanya felújítása sikeres közbeszereztetés esetén a tervek szerint márciusban indulhat el. Ahogyan az új magasból mentőt, úgy az ágvágót is gyorsan felavatták az orosházi tűzoltók: a viharos szél miatt rendre érkeztek a segélykérések a megyei katasztrófavédelemhez, szerdán az orosházi egység is többször vonult a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák eltávolításához.

Orosháza képviselő-testülete január végén határozott az idei évre vonatkozó költségvetésről. Ennek része, hogy az elmúlt évek gyakorlatát folytatva, idén is 200-200 ezer forint értékű tárgyi adománnyal támogatja a város az orosházi tűzoltókat, rendőröket és mentősöket.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux