Intézményekvárosunk

oktatási intézmények

Oktatási intézmények

A magas színvonalú alapfokú oktatás biztosítását az önkormányzat partnereként – így a városi fenntartású intézmény mellett – a katolikus, református és evangélikus egyházak is segítik.

A Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Szegedi Tudományegyetem Békés megyei Rezidens Központjaként egyedülálló tanulmányi életpályát kínál az általános iskola első osztályától egészen az érettségiig, elősegítve a majdani egyetemi, főiskolai életbe történő zökkenőmentes átmenetet.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma orosházi központtal. Az intézményben mintegy 3200 diák tanul a megye különböző településein.

A Kodolányi János Egyetem a 2011/2012-es tanévben nappali tagozatos képzéseket indított Orosháza-Gyopárosfürdőn, így városunk immáron a diplomára vágyó környékbeliek számára is kiváló képzési lehetőségeket nyújt.

Orosháza közoktatási intézményei:

közművelődési intézmények

Közművelődési intézmények

A Petőfi Művelődési Központ változatos programok, színházi előadások, városi- és egyéb ingyenes rendezvények helyszíne.

A Nagy Gyula Területi Múzeum az állandó helytörténeti tárlatok mellett időszakos kiállításokat vonultat fel. A helyi oktatási intézmények partnere helytörténeti és régészeti sorozataival.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár, a könyvtári szolgáltatások mellett kulturális programokkal, internetes szolgáltatással várja az idelátogatókat.

Orosháza város közművelődési intézményei:

egyéb intézmények

Egyéb intézmények

Orosháza Város egyéb intézményei: