Egyéb intézményekintézmények

Egységes Szociális Központ – Ezüst Fenyő Idősek Otthona

Az intézmény 2005 óta fogadja az intézményi ellátást igénylő időseket, idős házaspárokat, illetve tartósan beteg személyeket.

A jelenleg 74 férőhellyel működő Otthon teljes ellátást – étkeztetést, egészségügyi ellátást, mentálhigiénés ellátást és foglalkoztatást, szükség szerint ruházatot és textíliát – biztosít a lakóknak.

Ezüst Fenyő Idősek Otthona (fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ezüst Fenyő Idősek Otthona (fotó: Kecskeméti Krisztina)

A törvényben előírt szolgáltatásokon túl az intézmény lehetőséget biztosít lakóinak igény szerint pedikűr, manikűr szolgáltatás igénybevételére, illetve különféle kulturális rendezvényeken történő részvételre.

Az intézményben egy, kétágyas, illetve kétszer kétágyas szobákban történik az elhelyezés, a szobákhoz külön tusoló-és modsóhelyiség, valamint konyhasarok. Az épületben szintenként teakonyha, társalgó, és fürdőszoba áll az ellátottak rendelkezésére.

Az Otthon a városközpontban helyezkedik el, kiváló lehetőséget biztosítva ezzel a városi rendezvényeken való részvételre.

Az intézmény területén kikapcsolódni vágyók számára a kerti bútorokkal felszerelt zöld övezet, valamint az intézmény munkatársai által szervezett programok állnak rendelkezésre.

Az ellátás iránt érdeklődők az Egységes Szociális Központ Központi Irodájában (Orosháza, Teréz u. 14.), a szociális ügyintézőnél (68/413-593, vagy 70/935-9489) kérhetnek információt a jogosultság feltételeiről, valamint a beköltözést megelőző ügyintézés menetéről.

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért térítési díjat kell fizetni.

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete helyi rendeletben határozza meg az idősek otthonában fizetendő intézményi térítési díjak összegét. Az ellátást igénybevevő által fizetendő személyi térítési díj összegét – mely függ az ellátást igénybe vevő rendszeres havi jövedelmétől és vagyoni helyzetétől – az intézményvezető konkrét összegben állapítja meg, és arról az ellátást igénylőt az ellátás igénybevételét követően írásban tájékoztatja.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Szakmai igazgatóhelyettes: Olasz Mónika
Bentlakásos Ellátások Egységvezető: Tarjánné Kósa Rita
Szakmai koordinátor: Benkőné Kiss Zsuzsanna

Nyitva tartás/Látogatási idő: 9 00 -17 00óráig
Cím: 5900 Orosháza, Táncsics u. 8.
Telefon: 68/413-591, 70/935-4696
E-mail: ezustfenyo@eszk.oroshaza.hu

Képgaléria