Egyéb intézményekintézmények

Egységes Szociális Központ – Platán Idősek Otthona

A Platán Idősek Otthona 1984 óta áll az idős gondozás szolgálatában. Jelenleg 150 fő férőhellyel teljes ellátást – étkeztetést, egészségügyi ellátást, mentálhigiénés ellátást és foglalkoztatást, szükség szerint ruházatot és textíliát – biztosít az ellátottaknak.

A törvényben előírt szolgáltatásokon túl az intézmény lehetőséget biztosít lakóinak – igény szerint – a büfé, fodrász, pedikűr, manikűr szolgáltatás igénybevételére, illetve különféle kulturális rendezvényeken történő részvételre.

Platán Idősek Otthona (fotó: Oroscafé)
Platán Idősek Otthona (fotó: Oroscafé)

Az intézményben 2-3-4 ágyas szobákban fogadják az intézménybe költözőket, házaspároknak két ágyas szobát biztosítanak. Az épület 3 szintjén három gondozási egység került kialakításra. Szintenként és szárnyanként közös fürdőszobák, teakonyhák és nemenkénti vécék állnak a lakók rendelkezésére.

Az Otthont örökzöldek, szezonális virágok veszik körül, a kerti bútorokkal, padokkal felszerelt kert kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt az idősek számára.

Az ellátás iránt érdeklődők az Egységes Szociális Központ Központi Irodájában (Orosháza, Teréz u. 14.), a szociális ügyintézőnél (68/413-593, vagy 70/935-9489) kérhetnek információt a jogosultság feltételeiről, valamint a beköltözést megelőző ügyintézés menetéről.

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért térítési díjat kell fizetni.

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete helyi rendeletben határozza meg az idősek otthonában fizetendő intézményi térítési díjak összegét. Az ellátást igénybevevő által fizetendő személyi térítési díj összegét – mely függ az ellátást igénybe vevő rendszeres havi jövedelmétől és vagyoni helyzetétől – az intézményvezető konkrét összegben állapítja meg, és arról az ellátást igénylőt az ellátás igénybevételét követően írásban tájékoztatja.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Szakmai igazgatóhelyettes: Olasz Mónika
Bentlakásos Ellátások Egységvezetője: Tarjánné Kósa Rita
Vezető ápoló: Urbán-Szarka Krisztina

Nyitva tartás/Látogatási idő: 9 00 – 17 00óráig
Cím: 5900 Orosháza, Teréz u. 14.
Telefon: 68/413-593, 70/702-8302
Fax: 68/413-593
E-mail: platan@eszk.oroshaza.hu

Képgaléria