Oktatási intézményekintézmények

Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

A szakképzési rendszer átalakítása során 2015. július 1-jétől országosan 44 szakképzési centrum kezdte meg működését.

A Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozik az orosházi Kossuth Lajos, a szarvasi Székely Mihály, a szeghalmi Szigeti Endre, a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán, a gyulai Harruckern János és a dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma

A szakképzési intézményrendszer hatékonyabb, összehangoltabb működésének elősegítése mellett szorosabbá teszi az intézmények közötti kapcsolatot, továbbá gyorsabb és rugalmasabb reagálási lehetőséget biztosít a munkáltatói, gazdasági igények változására.

A centrum technikumaiban érettségi vizsga és szakképesítés szerezhető. Ennek megfelelően a 9-12. évfolyamon az egységes kerettanterv szerinti közismereti képzés mellett szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik, a 12. évfolyam végén matematika, magyar nyelv és irodalom és történelem tantárgyakból előrehozott érettségi vizsgát tesznek a tanulók. A 13. évfolyamon idegen nyelv és szakmai oktatás folyik, a tanév végén, idegen nyelv és  az ágazathoz tartozó szakmai érettségi vizsgát tesznek a diákok. Ezzel érettségi vizsgájuk és szakképesítésük is lesz, ami technikusi végzettségnek felel meg.

A szakképző iskolákban az első három év után szakmai vizsgát tehetnek a diákok, majd további két év alatt felkészülhetnek az érettségire, esti oktatás keretében.

A felnőttoktatás keretein belül lehetőséget biztosítanak a második ingyenes szakképesítés megszerzésére, akár keresztfélévben történő beiratkozás mellett is.

Felnőttképzéssel a gazdaság igényeihez rugalmasan igazodó, folytonosan bővülő képzéseket kínálnak piaci alapon, mindazok számára, akik ezt a képzési formát választják.

Intézményi adatok

Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth tér 1.
Tel.: +36-68/411-811
E-mail: oroshaza@gyszc.hu
Honlap: oroshazagyszc.hu
OM azonosító: 203069

Igazgató: Pörneki Attila
Igazgatóhelyettes: Györgyné Jakab Katalin

Igazgatóhelyettes: Lenkei Diána
Igazgatóhelyettes: Palotás-Rózsa Diána Katalin

Fenntartó:
Kulturális és Innovációs Minisztérium
1054 Budapest, Szemere utca 6.

Székhely:
Gyulai Szakképzési Centrum
Cím: 5700 Gyula, Szent István u. 38.Pf.: 9.
Tel.: (66) 561-420, fax: (66) 561-436
E-mail: titkarsag@gyszc.hu

Főigazgató: Kovács Zsuzsanna
Kancellár: Simon István Tamás
Főigazgató helyettes: Jancsurák József

Képgaléria