Viharkár: sátorral és települési támogatással segít a város

Hatalmas széllel, jégesővel érkezett meg a vihar február 11-én Orosházára a város több pontján okozva jelentős károkat. Megsérült az orosházi Vásárcsarnok teteje is, mintegy 500 négyzetméternyi tetőszerkezet szorul cserére. A munkálatok idejére a Vásárcsarnokot be kellett zárni, a városvezetés megoldást keresett a csarnokban árusító kereskedők számára.

 

– Sátrat állíttattunk a piac területén, jövő hétfőtől itt árusíthat az a 16 vállalkozó, akik a Vásárcsarnokban béreltek helyet. Ez egy szükségmegoldás addig, amíg a Vásárcsarnok megrongálódott tetejét gyorsan és szakszerűen helyre nem állítják. Bízunk benne, nem kell sokat várni, hiszen most is dolgoznak az ácsok, de időbe telik, amíg végeznek. Addig azonban ingyenesen rendelkezésre áll a sátor a csarnok árusainak, köszönöm a türelmüket, megértésüket – fogalmazott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Települési támogatást igényelhetnek az önkormányzattól azok a magánszemélyek, akiknek a vihar következtében olyan káruk származott, amely az életvitelükhöz elengedhetetlen ingóságokban, vagy a lakhatásukat biztosító, tulajdonukat képező lakóépületben keletkezett.

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux